fbpx

GRATIS MUSIKCAFÉBUSS TILL GUMMIFABRIKEN!

– fint erbjudande till invånare i Gnosjö och Vaggeryd

Bor du i Vaggeryd eller Gnosjö? Då bjuds du på resan till musikcaféerna i Värnamo!

Första chansen blir på självaste valdagen då jazzstjärnan Viktoria Tolstoy gästar Gummifabriken.

Musikcaféerna är en serie på sju konserter inom olika genrer som produceras av Smålands Musik och Teater. Musikcaféerna turnerar till sju kommuner i länet, däribland Värnamo och Gislaved. Däremot köper varken Vaggeryds eller Gnosjö kommun in musikcaféerna. Innan pandemin satte stopp gjordes därför ett kortvarigt men lyckat försök med gratis bussresor från Vaggeryd till konserterna i Gummifabriken. När satsningen nu återupptas i ny form är även Gnosjö kommun med på tåget.

Det innebär att det till och från varje konsert går en transport från Vaggeryd via Skillingaryd och Klevshult till Gummifabriken, samt en transport från Gnosjö via Hillerstorp. Den som vill nyttja erbjudandet köper sin biljett via Gummifabrikens hemsida som vanligt och anmäler sedan till sin kommun att de önskar en resa. Är det många anmälda sätts en buss in, men är det färre kan andra lösningar bli aktuella.

 

En smart lösning

Ett avtal har tecknats som innebär att Vaggeryds och Gnosjö kommun bekostar resorna, men att de får en återbäring per såld biljett från Värnamo kommun.

– Att gå samman på det här sättet är smart på alla vis. Vi har inte ekonomiskt utrymme att köpa in hela musikcaféserien, men med den här lösningen kan vi erbjuda Gnosjöborna fina konsertuppleverser ändå. Och bor du i Hillerstorp är det inte så mycket längre att åka till Värnamo än till Gnosjö, säger Mikael Karlsson, teamchef kultur i Gnosjö kommun.

David Norrfjärd, kultur- och fritidschef i Vaggeryds kommun, håller med och tillägger:
– Vi har en fin tradition av att samverka mellan kommunerna och det här är ett bra exempel på det. Det kan dessutom bli en bättre upplevelse för både artist och publik om vi kan samla en större publik på ett ställe.

 

Avtal om kultursamverkan

Samarbetet är ett led i det ökade samarbetet mellan kommunerna på kulturområdet. Sedan januari i år finns ett avtal om kultursamverkan mellan de fyra GGVV-kommunerna, som bland annat innebär gratis skolbesök på en rad museer och förbättrade villkor för föreningar att hyra lokaler i grannkommunerna.
– Vi mindre kommuner kan aldrig konkurrera med de största kommunerna när det gäller utbud och bredd. Men om vi samverkar och ser oss som en sammanhållen kulturregion finns det mycket att erbjuda inom rimliga avstånd och vi kan komplettera varandra, även om inte allt sker i den egna kommunen, säger Lars Alkner.

 

Musikcaféserien 2022/2023

11 september: Viktoria Tolstoy – en av våra främsta jazzsångerskor.

13 oktober: Älskade barock – Jönköpings Sinfoniettas stråkar med cembalo.

13 november: Mikael Godée & Malvakvartetten – sopransaxofon möter stråkar.

5 februari: John Bauer Brass – Spiras mesta ensemble firar 30 år!

12 mars: A night at the opera – Jönköpings Sinfonietta och operasolister.

2 april: Kv. Arken – trio som bjuder på traditionell klezmer och egna melodier.

7 maj: Emil Jonason & Peter Friis Johansson – klarinettisten och Spiras Artist in residence med pianist.

Mer information om konserterna: Evenemang Värnamo | Se vår evenemangskalender | Gummifabriken

Mer information om bokning av resa från Vaggeryd: Ta musikcafébussen till Gummifabriken – Välkommen till Vaggeryds kommuns officiella webbplats ! Här hittar du information och nyheter om och från kommunen.

Mer information om bokning av resa från Gnosjö: https://bibliotek.gnosjo.se/evenemang#/

 

Frågor och mer information:

David Norrfjärd david.norrfjard@vaggeryd.se 0370-67 81 06

Mikael Karlsson mikael.karlsson@edu.gnosjo.se 0370-33 11 31

Lars Alkner lars.alkner@varnamo.se 0370-37 76 04

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.