fbpx

INTERVJU MED TOTO-AKTUELLA PETER JOHANSSON

”Jag älskar verkligen West Coast soundet och Toto är en stor anledning till det! ”

Peter Johansson, en av vår tids största musikalartister. Han har tidigare uppträtt för fullsatta salonger i London när han spelade Queenmusikalen We Will rock You.
I Sverige har han spelat tillsammans med Ola Salo i föreställningen ”Jesus Christ superstar”.
Peter är just nu aktuell i föreställningen TOTO IV- 40 year anniversary som kommer till Gummifabriken i Värnamo 9 april.
Vi fick en pratstund med Peter.  

Så kul att du kommer till Gummifabriken 9 april! Vad kommer publiken få se i föreställningen TOTO IV?
 
Tack, det ska bli jättekul att besöka Gummifabriken för första gången! Vi ska hylla Totos grammy-vinnande album IV som släpptes för exakt 40 år sedan. Akt 1 består av IV från första (Rosanna) till sista (Africa) låt. Akt 2 blir en hitkavalkad av hits från andra Toto-album.

Vad är din relation till bandet TOTO? Några minnen? 

– Toto, och främst Bobby Kimball var stora förebilder när jag började sjunga på allvar under min gymnasietid i mitten av 90-talet. Jag spelade trummor i ett band, som blandade eget material med covers, ofta av Toto. Jag älskar verkligen West Coast soundet och Toto är en stor anledning till det! Jag minns när vi såg dom live på lisebergshallen den 18/11 1995. Vi lyckades ta oss ner till Göteborg trots en rejäl snöstorm, och det var verkligen värt mödan. Extra kul att jag sedan spelade min egen Queenshow Champions Of Rock 14 år senare i samma arena. 🙂 

Blir det första gången du besöker Värnamo och Gummifabriken? 

– Jag har spelat en gång tidigare i Värnamo. Tror det var någon slags gala i mars 2015. Jag minns att vi fick bo i ett hus vid en sjö som var helt otroligt fint.

Du, precis som många andra artister har ju påverkats av restriktionerna som varit angående Covid: Nu när det har släppts upp igen, har du några mer planer framöver? 

– Ja nu är det verkligen proppen ur.. I maj drar jag och Bruno Mitsogiannis ut på sverigeturné, sen ska jag fira 30 år som artist med konserter hemma i Östergötland i Juli. Och i Oktober blir det arenaturné med Crossroads, en konsert där rockmusik möter symfoniorkester. Jag ska även göra en symfonisk hyllningsföreställning till Elton John senare i höst. Sen kanske det blir lite mer Queen 2023… 😉

Till sist: du har ju bott och arbetat under många år i London: Vad saknar du mest med London? 

– Jag kan inte säga att jag saknar London speciellt mycket om jag ska vara ärlig. Det är mest kompisarna man lärde känna under den tiden, och min frus familj. Men visst kan man sakna utbudet av teatrar, restauranger etc. Men det var en annan period i mitt liv. Det är mysigt att strosa runt i West End och bara minnas…

Stort tack Peter Johansson för intervjun, vi ser fram emot ditt besök och framträdande här i Värnamo på Gummifabriken den 9 april!

KÖP BILJETT!

 

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.