fbpx

VACCINBEVIS OCH VAD DU BÖR TÄNKA PÅ

Uppdaterad 14 januari 2022

Det är viktigt att du får ett tryggt och trevligt besök på ditt kommande evenemang.  Från och med 1 december 2021 behöver du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med ID-handling när du ska besöka ett evenemang för över 50 personer på Gummifabriken.  

PÅ VILKA EVENEMANG BEHÖVS VACCINATIONSBEVIS?

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus och från och med januari gäller detta på samtliga evenemang från 50 personer. Det gäller så länge som kravet på vaccinationsbevis finns. Vaccinationsbevis gäller även på biografen.

VEM BEHÖVER VISA VACCINATIONSBEVIS?

Vaccinationsbevis kommer att krävas av alla konsertbesökare över 18 år med en biljett. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. 

Tänk på att vi endast kommer att kunna godta giltigt vaccinationsbevis.
Ett giltig bevis innebär rätt antal doser godkänt vaccin samt 14 dagar efter sista dos. Mer om detta kan du läsa HÄR.
Intyg om genomgång infektion eller negativt test kommer inte att gälla. 

HUR GÅR KONTROLLEN AV VACCINATIONSBEVISET TILL?

Våra entrévärdar kommer att kontrollera vaccinationsbeviset vid Auditoriumets eller Valsverkets entréer. Ha ditt bevis redo i mobilen eller på utskrift när du anländer då entrévärdarna kommer att skanna QR-kod. Du kommer även behöva visa din legitimation. 

HUR SKAFFAR JAG ETT VACCINATIONSBEVIS?

Du som är vaccinerad mot Covid-19 kan logga in på covidbevis.se och med hjälp av e-legitimation, till exempel bank-id, ladda ner ditt vaccinationsbevis. Den som inte har någon e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på Ehälsomyndighetens webbplats. 

Det finns olika typer av covidbevis. Observera att vi endast kommer att kunna godta giltigt vaccinationsbevis. Intyg om genomgång infektion eller negativt test kommer inte att gälla. 

VAD BEHÖVER JAG TÄNKA PÅ INFÖR MITT BESÖK?

  • Se till att du har ett giltigt vaccinationsbevis i din mobil eller på utskrivet papper. Vaccinationsbevisen har en begränsad giltighetstid – kontrollera att beviset är giltigt den dag du ska besöka oss. Vaccinationsbevis kan hämtas med hjälp av e-legitimation på webbplatsen (länken öppnas i nytt fönster).  
  • Ha legitimation och vaccinationsbevis redo när du kommer till Gummifabriken.
  • Kom i god tid. Kontrollen av vaccinationsbevis kan innebära att det tar lite extra tid när du anländer till konserthuset. 

JAG ÄR OVACCINERAD OCH HAR INGET VACCINATIONSBEVIS. KAN JAG AVBOKA MIN BILJETT?

Biljetter köpta efter den 18/11, då regeringen aviserade om vaccinbevis, gäller inget återköp vid uteblivet vaccinationsbevis utan det är din skyldighet som kund att ha tagit del av denna information och följa de riktlinjer som gäller.

För evenemang sålda innan den 18/11 är det arrangören för varje enskilt evenemang som beslutar vad som gäller för återköp. Kontakta infocenter på tel. 0370-30 59 00 eller info@gf.creativebox.se för mer information. Du hittar vem som är arrangör på respektive evenemangssida här på webben. 

DU SOM BESÖKARE HAR ETT ANSVAR ATT TÄNKA PÅ:

  • Stanna hemma även vid milda symtom. Du är hjärtligt välkommen tillbaka en annan gång.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Håll avstånd till varandra.

För allas trygghet följer vi de restriktioner, rekommendationer och försiktighetsåtgärder som myndigheterna föreskriver. För detaljerad information följ myndigheterna och regeringens pressmeddelanden och hemsidor. Det åligger dig som besökare att var uppdaterad vad som gäller vid tidpunkten för ditt besök hos oss.

Vi på Gummifabriken månar om din och övriga besökares hälsa och tackar dig för att du hjälper oss att bidra till att smittspridningen minskar.

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.