fbpx

Statistik för Gummifabriken!

2018 har varit året där alla delar och verksamheter i Gummifabriken tagits i bruk. Den senaste och den sista delen var Auditoriet som färdigställdes i slutet av augusti 2018.
I början av sommaren hade vi cirka 5 bokningar i Auditoriet, när vi kom tillbaka efter sommaren var det hela 21 bokningar framför oss. Det har minst sagt varit ett högt tryck i Auditoriet.

Visionen om att Gummifabriken ska vara en kreativ mötesplats har nu gått från idé till verklighet. Statistiken för alla verksamheter i huset talar för sig själv!

Evenemang i Gummifabriken

  • 6384 st biljetter har gått igenom vårt biljettsystem på 59 evenemang under 2018
  • Livesalen har varit uthyrt 74 ggr under 2018
  • Auditoriet har varit uthyrt 21 ggr (efter öppning i september)
  • Från 1/9 – 30/10 17 evenemang, 3157 sålda biljetter (dessa och de förra siffrorna gäller för evenemang som varit, inte för kommande…)

Biblioteket

Biblioteket har precis fått i gång besöksräknarna på Stadsbiblioteket. På vardagarna ligger vi på 400-600 besökare dagligen under de senaste veckorna.

Mellan 3 000 och 4 000 besökare i veckan under oktober. Totalt över 15 000 på biblioteket.

Att jämföra utlåningsstatistiken över år är vanskligt. I fjol hade Biblioteket en slutspurt på Cupolen då många lånade inför stängningen. Sedan gick det ned kraftigt när vi bara hade utlåning på Vråen. Därtill ska läggas den nationellt nedåtgående trenden.

Sedan vi öppnade Stadsbiblioteket i Gummifabriken 2 mars i år, har vi till och med september månad haft över 70 000 utlån. Det är dubbelt så mycket som förra året, men då fungerade Vråens bibliotek som  under halva mätperioden vilket kraftigt påverkade statistiken. Men även jämfört med samma period 2016 har det skett en ökning av antal utlån, trots att lånestatistiken på nationell nivå gått markant bakåt sedan dess.

Sedan är vi nominerade både till Årets kulturkommun och Årets kulturmiljökommun!

Bio

1 jan till 28 oktober var det 53107 besök på Biostaden Värnamo mot 17723 besök under motsvarande period förra året på Skandia. En tredubbling av besöken m.a.o. Mamma Mia hade 5818 besök i Värnamo.


Campus Värnamo

Antal studenter är ca 400. Antal deltagare i Teknikcenter ca 2000. Antal deltagare i Kompetensakademins aktiviteter ca 1500

Restaurang Madame

Det har sålts drygt 3000 julbord inför julen 2018. Nästan HELT slutsålt!

 

Vi är mycket glada över att se så många besökare i Gummifabriken, varje dag. Ni är välkomna att ta del av huset!

 

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.