fbpx

ANTIKRUNDAN KOMMER TILL GUMMIFABRIKEN

30-års jubilerande ANTIKRUNDAN kommer till Värnamo!

 

Har du kanske ett fynd på vinden? Nu är det dags att rensa i garage och källare för i månadsskiftet augusti/september kommer SVTs Antikrundan ut på turné igen för 30:e året. Knut Knutson, Richard Thunér, Bo Knutsson, Eva Seeman tillsammans med de övriga antikexperterna och programledare Anne Lundberg åker ut för att möta alla som vill ha sina gamla föremål värderade. Under två veckor besöks sex städer, från Umeå i norr till Malmö i söder.

 

Värnamo och Gummifabriken blir en av de sex platserna som får besök av Antikrundan. Senast SVTs omåttligt populära program besökte Värnamo var 2000. Inspelningen blir lördagen den 1 september.

  – Det ska bli så roligt att få spela Antikrundan i Värnamo igen! säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. – Förra gången spelade vi in i Värnamo sporthall, men den ombyggda Gummifabriken känns spännande på ett kul sätt. Tänk att i en fabrik för cykeldäck och galoscher få se kulturhantverk och gamla föremål – det blir en skön krock, precis vad programmet behöver. Vi hoppas på en solig lördag med många besökare och spännande föremål!

 

 

Anne Lundberg gör sitt 19e år som programledare. Därmed innehar hon programledarrekordet i år räknat för ett och samma tv-program i svensk television.

   –  Det är en speciell stämning att jobba med Antikrundan! Att möta människor ute och höra deras historier om gamla kära ägodelar är helt underbart – och en av anledningarna till varför jag älskar public service. Under två veckor om året är det som att åka på lägerskola med alla experterna. Och många av dem – som ju till vardags faktiskt jobbar som konkurrenter – säger att det här är de roligaste veckorna på året. Det håller jag med om!

 

 

 

Antikrundan 2018

Umeå, Väven fredagen 24/8

Solna, Koppartälten söndagen 26/8

Lerum, Nääs slott torsdagen 30/8

Värnamo, Gummifabriken lördagen 1/9

Öland, Borgholms slottsruin måndagen 3/9

Malmö, Torups slott onsdagen 5/9.

Inspelning kl 12.00 – 18.00

Programmet sänds i början av 2019 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.

Fakta:

Det första programmet spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor – och pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som värderade föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg som i år gör sitt 19e år som programledare. Därmed innehar hon programledarrekordet i år räknat för ett och samma tv-program i svensk television.

 

Runt 1,5 miljoner tittare följer varje vecka programmet, som också premierats med TV-priset Kristallen 2009 för Årets Bästa Livsstilsprogram.

Producent för programmet är sedan 2008 Pernilla Månsson Colt.

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.