fbpx

UTDELNING AV KULTURSTIPENDIER

Utdelning av Värnamo kommuns kulturstipendier 2022 till Hampus Nessvold, Amanda Björk och Karin Lundh. Utdelningen följs av ett samtal med de tre stipendiaterna, lett av kulturchef Lars Alkner.

Om stipendiaterna

Hampus Nessvold
Skådespelare, musiker, författare. Hampus Nessvold är uppvuxen i Lanna och Värnamo. Han syns allt oftare i tv, bland annat i humorserien ”Trevlig helg”. Han har även givit ut sin egen musik, skrivit böcker, synts på teaterscenen och gjort succé med sin scenshow ”Ta det som en man”. I januari i år lanserades podden ”Skäringer & Nessvold”. En riktig kulturell allkonstnär, med andra ord.

Nämndens motivering: En kulturell allkonstnär med spets och bredd som både roar och oroar.

Amanda Björk
Konstnären Amanda Björk från Kärda bor numera i Göteborg, men återvänder ofta till sina småländska rötter. Hon är utbildad på Konstfack och har ställt ut på flera olika museer och konsthallar, bland annat på Smålands Konstarkiv den gångna vintern.

Nämndens motivering: Mångsidig konstnär som erövrar Konstsverige samtidigt som hon vårdar sina småländska rötter.

Karin Lundh
Förutom de som själva skapar kultur, behövs även de som möjliggör kultur. En sådan person är Karin Lundh. Som företagare på Källemo utforskar hon gränslandet mellan möbler, konst och design. Vid sidan om företaget har hon ett stort ideellt engagemang, bland annat som vice ordförande för Vandalorum, ordförande för Smålands konstarkiv och en av krafterna bakom Bänkarnas stad.

Nämndens motivering: En outtröttlig motor i Värnamos kulturliv som för samman kultur, näringsliv och det ideella engagemanget.

Kulturstipendium

För att läsa mer om kulturstipendiet och årets stipendiater se kommun.varnamo.se.

Föreställningsinformation

sön 02 oktober 2022, 16.00

  • Speltid: 60 minuter
  • Scen: Biblioteksscenen
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.