fbpx

STINA WIRSÉN UTSTÄLLNING

Stina Wirsén är en av Sveriges mest välkända illustratör och bildskapare. Hon är en av dom som även nått utanför Sverige med sina bilder och berättelser. Stina har bland annat gjort illustrationer till pekböcker för de minsta, antologier, bokomslag, samt text- och bilderböcker. Idag arbetar hon både som illustratör och barnboksförfattare. Hennes böcker tar ofta upp de vanliga men svåra känslorna som kan uppstå när man är tre, fem eller 45 år för den delen.

Utställningen kommer att innehålla såväl originalkonst som läshörna och filmhörna för barn. I filmhörnan visas Vem-filmerna och i läshörnan kan ni gosa ner er bland kuddar och gosedjur med en härlig bok. Ni kommer att få se illustrationer från bland annat böckerna ”Vem” och ”Alla små brokiga”.

Böckerna om Vem-djuren blev till under ett samtal mellan Stina och sonen Gustav som precis skulle börja förskolan. Stina och Gustav tecknade hur en förskola kunde se ut, vilka som kanske fanns där och om vad som skulle hända om någon ville bitas eller rivas. Stina skrev ner samtalet och där fanns fröet till ”Vem är arg?”.

Utställningsperiod: 8 april – 12 juni

 

Föreställningsinformation

  • Scen: Blickfånget
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.