fbpx

ONSDAGSKVÄLL MED MUSEET: SARAH DELSHAD

Muslimsk Girlpower – för kvinnokraft och framtidshopp!

Hur porträtteras egentligen den nutida muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de återkommande bilderna?

Vad är den vanligaste stereotypen om muslimska kvinnor och hur kan vi se bortom de? Vad är egentligen kvinnlig frigörelse och går det verkligen att placera frihet för kvinnor i ett fack?

Följ med på en späckad tidsresa av Muslimsk Girlpower med Sarah Delshad! Ta del av konkreta och stärkande exempel på muslimska kvinnor och deras gärning, historiskt till nutid.

Om föreläsaren
Sarah Delshad, född 1990 i Kurdistan, är frilansjournalist och föredragshållare främst inriktad på frågor som rör muslimsk identitet samt feminism. Hon är grundare av det uppmärksammade budskapet ”Muslimska Feminister” och tillhör själv den berörda målgruppen. Sarah är kolumnist och debattör, har tidigare bland annat varit ledarskribent och radiokrönikör.

Livesändning i Gummifabriken
Föreläsningen filmas på Jönköpings läns museum och livesänds i Gummifabriken i Värnamo, på Madame Brasserie & Café, Chambre separée. Servering finns – så kom gärna i god tid så hinner du köpa fika eller något att dricka!

Anmälan
Fri entré, men begränsat antal platser. Boka din plats via Värnamo Bibliotek. mejl: bibliotek.varnamo.se

Onsdagskväll med museet – länsmuseets föreläsningsserie
Sista onsdagen varje månad kl 17:30-18:30 på Jönköpings läns museum och livesänt (med reservation för ändringar). Vi bjuder in föreläsare från hela Sverige för inblickar och utblickar i olika ämnen. Välkommen att fascineras och inspireras på olika sätt – digitalt eller på plats i museets härliga atmosfär!

Arrangörer
Jönköpings läns museum, Värnamo kommun och Gummifabriken.

Foto: Emma Kjellquist.

Föreställningsinformation

ons 29 september 2021, 17.30

  • Scen: restaurang Madame
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.