fbpx

DEN SVENSKA DECKARSCENEN – PASCAL ENGMAN & KERSTIN BERGMAN

VÄRNAMO BIBLIOTEK 100 ÅR

FÖRFATTARSAMTAL MED PASCAL ENGMAN. LITTERATURVETAREN OCH DECKAREXPERTEN KERSTIN BERGMAN BERÄTTAR OM SINA STUDIER OM DECKARGENREN OCH SAMTALAR MED FÖRFATTAREN PASCAL ENGMAN OCH HANS SKRIVANDE OCH BÖCKER.

Författarsamtal om den svenska deckarscenen med Pascal Engman och Kerstin Bergman. Tårta boksignering. I dagarna tre firar vi att Värnamo bibliotek fyller 100 år 2022. Som avslutning på firandet har vi tårtkalas och författarsamtal med Pascal Engman och Kerstin Bergman.
Efter samtalet blir det tårta, och boksignering i foajén. Kaffe och tårta ingår i biljettpriset.
I första halvlek berättar deckarexperten och författaren Kerstin Bergman om den svenska deckarens utveckling med fokus på de senaste trettio åren. Hon talar om olika typer av deckare och trender inom genren och presenterar även det egna författarskapet. I andra halvlek möter hon deckarförfattaren Pascal Engman i ett samtal om hans böcker och om skrivandets glädjeämnen och vedermödor.
Pascal Engman är författare och journalist. Hans författarskap är ett av Sveriges snabbast växande och han är idag en av de mest lästa svenska författarna i sin generation. Pascal Engman har hyllats för sin iakttagelseförmåga och höga relevans om vår allt brutalare samtid i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Pascal Engman var tidigare journalist på Expressen och en av tidningens mest profilerade reportrar. Vanessa Frank-böckerna ges idag ut i ett 20-tal länder. Böckerna finns att läsa på bland annat spanska, tyska, italienska och polska. Under 2022 lanserade Pascal Engman en ny trilogi tillsammans med sin tidigare journalistkollega Johannes Selåker. Den första boken i serien, Till minne av en mördare, utgavs i mars 2022.

Kerstin Bergman är deckarexpert, docent i litteraturvetenskap och ledamot av Svenska Deckarakademin. Hon arbetar med att skriva om deckare, arbeta som deckarredaktör, hålla deckarföreläsningar och vara moderator på festivaler och mässor. Kerstin debuterade också som deckarförfattare 2020 med den första boken om Iris Bure, ”Oskuld och oleander.” Uppföljaren ”Förgätmigej” kom förra året. Böckerna är deckare av det ”snällare” slaget där spänningen byggs upp genom stämningar, miljöer och relationer, snarare än genom action och våld. De har beskrivits som litterära och uppskattas ofta även av läsare som inte vanligtvis gillar deckare.

Speltid: 1 timme, 30 minuter
Arrangör: Kulturförvaltningen, Biblioteket

Föreställningsinformation

lör 15 oktober 2022, 14.30

  • Biljettpris: 50 kr
  • Speltid: 1 timmar, 30 minuter
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.