fbpx

DEMONER

EN PJÄS AV LARS NORÉN OM DET OMÖJLIGA I ATT GÖRA UPP MED MÖRKRET OCH DET SVÅRA MED ATT NÅ EN ANNAN MÄNNISKA.

Franks mor har gått bort och begravningen ska hållas imorgon. Brodern och hans fru väntas på middag men Frank gruvar sig. Syskonrelationen är inte bra och stämningen hemma med hustrun Katarina blir spänd. Men så ställer brodern in och Katarina får panik, ska de verkligen bara sitta där, själva? Med hans morsas aska i hallen? Hon bestämmer sig för att dra ut.
Handlar allt om längtan efter kärlek? Vår önskan att bli bekräftade. Besattheten att känna något. Vårt behov av något besjälat, som inte är dött eller döende? Oavsett vad kommer Frank hem med sin mors aska i en påse. Och då har kvällen bara börjat. Med nerverna utanpå och en uppenbar fysisk törst lockar Frank in Katarina i en lek för att distrahera henne. I all hast bjuder han in grannarna, småbarnsföräldrarna i lägenheten under. Grannarna kommer, med babywatchen i högsta hugg och medan alkoholen flödar dras samtliga relationer till sin spets. Medan fasaderna hejdlöst krackelerar.

I Lars Norén Demoner möts fyra personer, desperata på olika sätt. Replikerna som fälls är skarpa, dråpliga och trevande om vartannat. Alla vill åt något som känns, på riktigt. Något äkta. Men de går om varandra. Ingen vågar öppna sig egentligen. Ingen vet hur de ska överleva livet. Eller de närmaste timmarna. En piskande eld driver dem vidare, i ruset, tillfälligt uppvärmda. Samtidigt som lågorna bränner ner allt. Kvar blir bara aska. En omfamning. Och den kvardröjande värmen av festens förtärande bål.
Åkta? Ja, där blir känslorna äntligen vad de är.

En föreställning om det omöjliga i att göra upp med mörkret och det svåra med att nå en annan människa. En nattsvart komedi – om ljuset i gryningen.
Skriven av Sveriges största, nyss levande dramatiker, Lars Norén.

HUGO HANSÉN regi
SVEN HARALDSSON scenograf
DANNE FERNSTRÖM ljuddesign
ALONA ANDERSSON kostymdesign
NINA W LARSSON maskdesign

Speltid: 3 timmar, inkl. paus
Arrangör: Riksteatern Värnamo

Föreställningsinformation

tor 10 november 2022, 18.00

  • Biljettpris: Vuxen 220 kr, ungdom 110 kr
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.