fbpx

BELLS FELL SILENT + BELLGATE PEOPLE

GUMMIFABRIKEN GOES LOCAL: BELLS FELL SILENT - NIKLAS HEGFALK KOMMER HEM. SUPPORT: BELLGATE PEOPLE (ANTON ANDERI)

Svävande suggestiv indie med Värnamorötter som du inte vill missa!

Gustav Sigala Haggren och Värnamosonen Niklas Hegfalk bildar duon Bells Fell Silent.

Bells Fell Silent släppte sitt debutalbum på tyska skivbolaget Stargazer Records i slutet av 2020. De följde upp debuten i december 2021 med live ep:n ”Live From Orratorp”, inspelad i Niklas torp i närheten av Älmhult. I maj är duon återigen aktuella med en ep innehållande fem nya låtar.

Niklas Hegfalk växte upp i Värnamo och har genom åren varit aktiv i flera band, bland annat som gitarrist i det hyllade indiebandet Long Long Showers, men också i det egna musikprojektet Mountain Low. Under åren i Värnamo spelade han med band som Peaky Town Parade, Aspirin och The Last of the Famous International Playboys.

Sångare Gustav Sigala Haggren har även han flera hyllade musikprojekt bakom sig, däribland folkpopkollektivet Gustav and the Seasick Sailors och internationella indiegruppen Case Conrad.

Niklas och Gustavs vägar har korsats flera gånger, men det var först i projektet Bells Fell Silent som de två började göra musik tillsammans. Resultatet är atmosfäriska ljudbilder som rör sig mellan minimalism och dramatik. Musiken binds ihop av Gustavs texter som ofta är berättelser om olika livsöden.

När Bells Fell Silent släppte sitt debutalbum plockades singlarna ”The Return” och ”Big Night Won” upp av PSL. Musiken har också blivit omskrivna på flera håll i världen.

”Dystert och hoppfullt på samma gång, men framförallt väldigt vackert.” – HYMN
”Ljudbilden må vara dov, suggestiv och hotfull, men samtidigt är texten allt annat än defaitistisk eller pessimistisk.” – 482 mhz
”Düster, atmosphärisch, cineastisch” – Tonspion
”Bells Fell Silent radiate originality” – Reyt Good Magazine

Läs mer:
www.bellsfellsilent.com

Lyssna på smakprov:

Bells Fell Silent – Big Night Won (Official Video) – YouTube

Bells Fell Silent – When You Were Mine (Prince Cover) – YouTube

Bandet Bellgate People startades i Göteborg 2011 och har sina rötter i Smålands skogar. Det är mellan staden och landsbygden musiken och texterna rör sig. Längtan till landet när en saknar höstlöven och längtan till staden när en saknar sommarnatten. Musiken beskrivs som en indieinfluerad folkpop där harmoni och disharmoni håller hårt i varandra för att balanseras. Texterna har sin grund i den svenska vistraditionen och är mörka och ärliga.
Medlemmarna i Bellgate People har genom åren varit aktiva i många olika musikaliska projekt så som Stighult, Bright Morning Star Orchestra och Gentle act incident.

Anton Andrei (tidigare Ericsson) har efter 15 års frånvaro återvänt till sin hemort Kärda. Han ger i Bellgate People sitt sätt att se på aktuella politiska ämnen, mötet med ångesten och strävan efter hoppet och Gud. Bellgate People släppte debut EP:n 2013 och singeln ”Gila River” 2016. Bandet har haft en vacklande aktivitet i studion men spelat flitigt i perioder. Bellgate People har turnerat i Israel, Palestina, Tyskland och Grönland.

I Gummifabriken uppträder Bellgate People som soloakt.

Lyssna på smakprov:

https://open.spotify.com/artist/0GVoRckFMeWoTQUhDeGmkG?si=36mLBVjsTGGCD4zxl3OD-g
Bellgate People – All for Nothing // Gothenburg Sessions #3 – YouTube

Speltid: ca 60 minuter
Åldersgräns: 18 år
Arrangör: Gummifabriken och Kulturförvaltningen Värnamo kommun

Föreställningsinformation

tor 10 mars 2022, 20.00

  • Biljettpris: 100 kr
  • Scen: Livesalen Valsverket
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.