fbpx

GUMMIFABRIKEN SATSAR PÅ LOKALA BAND!

Nu satsar Gummifabriken på den lokala musikscenen under namnet ”Gummifabriken goes local”.

Först ut innan semestern är Sampo och Baksug.

Efter sommaren väntar fler spelningar.

Nu reser sig den lokala musikscenen så sakta ur pandemiaskan. Under vinjetten ”Gummifabriken goes local” ska musiklivet i Värnamo få ett lyft.

Det är kulturförvaltningen i Värnamo kommun och Gummifabriken som tillsammans står bakom satsningen, i samarbete med studieförbunden Studiefrämjandet, Bilda och Vuxenskolan.
– Med Livesalen i Gummifabriken, de nya replokalerna i gamla Östboskolan och även bandverksamheten på kulturskolan finns en bra grund för en lokal musikscen. Även om det fortfarande finns begränsningar när det gäller publikantalet, vill vi passa på att nyttja det sug efter livemusik som finns nu för att låta alla duktiga lokala band visa upp sig för Värnamopubliken, säger kommunens kulturchef Lars Alkner.

Livesalen i Gummifabriken är så kallad blackbox med en akustik och atmosfär väl lämpad för rock- och popmusik.
– Vi vill ha en bredd på utbudet i Gummifabriken, samtidigt som den lokala förankringen är väldigt viktig. Därför känns det jätteroligt att vi kan göra den här satsningen, säger Gummifabrikens vd Tobias Hörnquist.

Sampo och Baksug

Biljetterna till de två första spelningarna släpps i morgon tisdag 8 juni kl 10. Då är det en maxpublik på 50 sittande som gäller, men restriktionerna kan komma att lätta ytterligare redan under sommaren om den positiva smittutvecklingen fortsätter.

Först ut är coverbandet Sampo, som spelar torsdag 17 juni. Det utlovas en ny repertoar, fullt ös och någon gammal rivig rocklåt.
Torsdag 1 juli står Baksug på scenen.
– Vi utlovar en fartfylld resa där en sittande publik kommer behöva spännas fast för att följa dagens restriktioner. Med en ännu stadigare blåssektion är vi oerhört peppade att få presentera en akt i baktakt som får oss att ännu mer längta efter sommarens alla festivaler, säger Baksugs sångare Johan Hultgren.

Permanent satsning

Efter semestern fortsätter satsningen med fler spelningar i augusti-september. Brick, Röret, Niklas Lindkvist samt en Bellmanföreställning med Jesper Hedegaard och Jörgen Andreasson är redan bokade, men ytterligare ett antal band har lämnat positiva förhandsbesked.
– ”Gummifabriken goes local” är ingen engångssatsning som vi gör på grund av pandemin. Vi vill skapa ett koncept som lever kvar länge för att successivt kunna bygga en allt starkare lokal musikscen på Gummifabriken, säger Tobias Hörnquist.

Fakta

”Gummifabriken goes local” är en satsning för att lyfta musiklivet i Värnamo och ge det en nystart när restriktionerna lättar. Tillsammans med er i publiken skapar vi en lokal scen där den närodlade musiken kan gro och växa, så håll utkik efter fler konserter under vinjetten ”Gummifabriken goes local”!

Arrangörer är kulturförvaltningen Värnamo kommun och Gummifabriken i samarbete med Studiefrämjandet, Bilda och Vuxenskolan. Biljetter sälj på www.gummifabriken.nu eller i Infocenter på Gummifabriken.

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.