fbpx

PRESSMEDDELANDE 2019-11-21

GUMMIFABRIKEN FÅR SAJK:S ARKITEKTURPRIS

Gummifabriken i Värnamo får utmärkelsen Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronobergs arkitekturpris 2018.

Priset delas ut på Gummifabriken den 12 december kl 18:00 i samband med en guidad visning. Alla är välkomna och vi hoppas att vi träffar så många som möjligt där!

Juryns motivering lyder: ”Genom tydlig gestaltning skapas en innovativ och självklar samlingsplats för kultur, kunskap och näringsliv med förankring i Värnamos nutid, dåtid och framtid. Arkitekterna lyckas förvandla ett komplext program till en enhet av lustfylld aktivitet och inspirerande möten, baserat på ett enkelt och tydligt koncept av öppenhet och lekfull rationalism.”

  • Det är fantastiskt trevligt, säger Behnam Sharo, stadsarkitekt i Värnamo kommun.

Priset delas ut för att lyfta fram och uppmärksamma goda insatser för arkitektur, inredningsarkitektur och landskaps- och samhällsplanering. Det är medlemmarna i Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg, Sajk, som röstar fram vinnaren.

  • Att få Sajk-priset bekräftar Värnamo kommuns mål att verka för en attraktiv stadsbyggnad som präglas av hållbar arkitektur. Gummifabriken är ett bra exempel som visar medvetenhet om arkitektoniska kvalitéer och genomtänkt omvandling av gammal industribyggnad till en ny mötesplats fylld av inspiration, kreativitet och upplevelser, samtidigt som man har lyckats bibehålla kulturhistoriska profilen som karakteriserar Värnamo, säger Behnam Sharo.

Det är Värnamo kommun i egenskap av byggherre, som får priset. Gummifabriksfastigheten ägs av det kommunala bolaget Värnamo kommunala industrifastigheter AB, VKIAB, som också driver konceptet Gummifabriken.

Tobias Hörnquist är vd på VKIAB:

  • Vi är mycket glada över detta pris! Gummifabriken är en fantastisk vacker byggnad med en lång historia. Förutom att den är vacker tillför den många nya delar till Värnamos samhällsbygge. Det ska bli roligt att följa Värnamos fortsatta utveckling och att vi kan vara en del av det.

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.