fbpx

GUMMIFABRIKEN NYCKELN TILL UPPSTICKARPRISET

SATSNINGEN PÅ GUMMIFABRIKEN VAR AVGÖRANDE NÄR VÄRNAMO KOMMUN UTSÅGS TILL ÅRETS UPPSTICKARE SOM KULTURKOMMUN 2019.

Det är fackförbundet Vision, som utser vinnaren. Åtta kommuner var nominerade till årets pris som delas ut till en kommun där kultur är en självklarhet i invånarnas vardag, arbetar för delaktighet, använder kultur för att främja hälsa och stödjer kulturell mångfald.

Lund utsågs till Årets kulturkommun, men Värnamo kommun fick utmärkelsen Årets uppstickare!

– Det känns fantastiskt roligt! Vi vill sticka ut och sticka upp, så titeln Årets uppstickare känns helt rätt. Satsningen på Gummifabriken har naturligtvis varit helt avgörande, men utan Vandalorum, Rutan, en offensiv kulturskola, föreningslivet och medvetna politiska satsningar hade vi aldrig fått den här utmärkelsen, säger kulturchefen Lars Alkner.

Övriga nominerade kommuner var Avesta, Bromölla, Kil, Kumla, Smedjebacken och Örebro.

Juryns motivering

”Årets uppstickare 2019 har skapat en mötesplats för kultur, akademi och näringsliv. Målet är att entusiasmera medborgarna och locka kommuninvånarna att ta del av kulturaktiviteter.

I kommunen finns en konstinstallation, – Rutan, en frizon för mänskliga rättigheter där man ska hjälpa varandra. Ett berömvärt initiativ som borde spridas till fler kommuner.

Vandalorum, museet för konst och design, som drivs av en stiftelse men med kommunalt bidrag lockar många besökare. Museet är också delaktigt i kommunens konstnärliga utsmyckning. Kommunen har en aktiv kulturskola där deltagare i alla åldrar är välkomna.

Vision vill uppmärksamma och uppmuntra en kommun som aktivt satsar på att bredda och stödja kulturell verksamhet och utser Värnamo till Årets uppstickare 2019.”

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.