fbpx

VÄRNAMO ÄR ÅRETS KULTURMILJÖKOMMUN!

Värnamo är Årets kulturmiljökommun! Det avslöjades på torsdagseftermiddagen. Gummifabriken är en viktig del i priset, som delas ut av Riksantikvarieämbetet.

Projektet Kulturarvs-nod i biblioteket lyfts som ett gott exempel av Riksantikvarieämbetet. En annan viktig del är hur Gummifabrikens historia tas tillvara genom renovering, rumsnamn, föreläsningar, utställning och föreställningen Äntligen färdigblandat!

Utmärkelsen delades ut av riksantikvarie Lars Amréus på ämbetets höstmöte i Stockholm. På plats från Värnamo fanns kulturchef Lars Alkner, kommunantikvarie Peter Andersson och chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Conny Eskilsson.

– Det känns fantastiskt roligt! Det är ett målmedvetet arbete under flera år tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen som nu har givit resultat. Jag vill särskilt lyfta fram vår kommunantikvarie Peter Andersson som varit drivande i detta, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun, och fortsätter:

– Det är också roligt att Riksantikvarieämbetet lyfter fram Värnamo kulturarvsnod i Gummifabriken, som är ett riktigt samverkansprojekt med bland andra Jönköpings läns museum, hembygdsrörelsen och skolan.

Värnamo tog hem priset i konkurrens med fem andra kommuner, Helsingborg, Höganäs, Järfälla, Mölndal och Olofström.

-Värnamo har gjort ett jättefint arbete med att lyfta kulturmiljöfrågorna på flera olika nivåer i kommunen. Projektet Kulturarvs-nod, som drivs tillsammans med Jönköpings läns museum för att nå nya målgrupper är ett exempel. Hur kommunens kulturmiljöer används i skolundervisningen är ett annat positivt exempel som vi hoppas att andra kommuner ska inspireras av, säger Lars Amréus.

Vi på Gummifabriken är mycket stolta och glada över att Värnamo blev utsedd till årets kulturmiljökommun! Stort grattis!

Läs mer om priset här : http://www.raa.se

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.