fbpx

40.000 möjligheter, JobbGPS och Demokratidagen

Igår, torsdagen den 8 mars var det fullt hus på Gummifabriken. 40.000 möjligheter, JobbGPS- mässan och demokratidagen för ungdomar, under samma dag! Arrangören för JobbGPS-mässan misstänkte ett besöksrekord för mässan.

40.000 möjligheter hade ett tydligt tema: Få Värnamo att växa! Under gårdagens konferens diskuterades det kring hur kommunen kan på bästa sätt få Värnamo att utvecklas i framtiden. Förra finansministern Anders Borg var en av deltagarna. Två andra namn som var med under paneldebatten var Charlotta Mellander och David Roufpanah. Tipsen som gavs ut för en hållbar attraktiv kommun var bland annat: Bra utbildningar som satsar på matematik och skapa en kommun där ungdomarna stannar kvar och se en framtidstro och bilda familj.

Det var många som besökte alla montrar på JobbGPS-mässan! Anders Borg invigde mässan och sedan delades två prestigefyllda priser ut, Årets yrkesinspiratör och Årets möjliggörare.

Under evenemanget Demokratidagen som Ungdomssamordnaren  Sandra Uddeström höll i kom många ungdomar som vill påverka politiken. Sandras uppdrag är att driva på och samordna arbetet för ungdomars inflytande i kommunen.

Dagen var lyckad och det var kul att se så många olika åldrar på besökarna i huset!

Tack alla som kom och besökte Gummifabriken under dagen.

 

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce in tincidunt arcu. Integer pellentesque porta consequat. Morbi ut sem placerat justo pulvinar lacinia. Vestibulum id libero augue.